5 jaar garantie (2 jaar op verlichting)
Brandwerend
Makkelijk in elkaar te zetten
Hoge kwaliteit

Hoe kies ik een boom?

1. Waar wil ik de boom plaatsen?

Afhankelijk van de plaats, bepaal je de hoogte en de breedte. Heb je een hoog of laag plafond? Woon je ruim of op een appartement? De slim-range past bijvoorbeeld perfect in kleinere appartementen.

2. Welke kleur en stijl heeft het interieur

Er is immers een divers kleurengamma kunstkerstbomen: besneeuwd wit, frisgroen, donkergroen, blauwgroen, zilvergrijs… Overweeg de kleur die het best tot zijn recht komt in jouw interieur.

3. Welk type tak kies ik?

PE-takken zien er heel natuurlijk uit. Deze zijn in een mal gemaakt zodat ze dezelfde vorm als natuurlijke takken hebben. Het andere type tak is gemaakt uit klassiek PVC. Deze zien er wat papierachtig en plat uit. Zij zorgen voor die typische gelaagde vorm. Vaak zie je een combinatie van de twee types takken op 1 boom, waarbij de PVC takken eerder dicht tegen de stam aanzitten om de boom een mooie volle look te geven en de PE tippen voor een natuurlijke look zorgen. Bij de bomen vervaardigd in een combinatie van PE en PVC speelt ook de verhouding mee. Hoe meer PE, hoe duurder de boom.

4. Hoe wordt de kunstkerstboom gemonteerd?

Is deze gebruiksvriendelijk? Vallen de takken gemakkelijk open zoals bij een paraplu? Behouden de takken hun vorm zoals bij de ‘memory-shape’ of moet je ze zelf elke keer plooien in de gewenste richting?

5. Hoeveel tips heeft je kunstkerstboom?

Ook de verhouding van het aantal takken per volume van de boom bepaalt mee de uitstraling van je kerstboom. Wil je een mooie volle boom, dan kies je voor een groot aantal tips. Meestal staan deze op de doos van je kunstkerstboom vermeld.

6. Kies je voor geïntegreerde verlichting in je boom?

Een voorverlichte boom heeft een groot gebruiksgemak, maar geeft ook een mooi evenwichtig verlichte boom met lichtjes zowel dicht bij de stam als lichtjes op de toppen van de boom. Check zeker ook de verhouding van het aantal lichtjes tegenover de grootte van de boom. Tot slot kan je soms de kleur van de lichtjes kiezen: warm wit, koel wit of veelkleurig.

  Tips & Tricks